Leo van Dijk opent Jaarevent Deltaplan Dementie 2019

Gepubliceerd door Redactie op

Leo van Dijk leest voor

Onder het motto ‘Dynamiek rond Dementie’ vindt op dinsdag 10 december de 6e editie van het Jaarevent Deltaplan Dementie plaats. Leo van Dijk mag als eerste spreker het evenement voor professionals uit de zorg en welzijn openen. Leo zal vertellen over de totstandkoming van zijn boek ‘Alzheimer voor beginners’. Ook zal hij er enkele delen uit voorlezen.

Dat Leo het evenement mag openen is een grote eer voor hem.
“Toen ik in 2016 voor het eerst mijn ontdekkingen voor een goed leven met dementie presenteerde, was er nog weinig belangstelling voor”, vertelt Leo. “Iets dat gemaakt is door een mens met dementie werd toen niet erg serieus genomen.”
Inmiddels zijn de tijden veranderd en krijgen mensen met dementie een stem in het zorg-kapittel. En wordt daar ook steeds vaker naar geluisterd.

“Het helpt enorm dat er nu ook drie professoren zijn die mijn inspiraties voor anderen met de diagnose als zeer waardevol onderschrijven. Dat ik nu op het evenement van Deltaplan Dementie uit mijn boek mag voorlezen, vind ik een mooie eer”, aldus de ontdekkingsreiziger in alzheimer.

Na het optreden van Leo zullen onder meer professor Philip Scheltens en professor Rose-Marie Dröes een lezing verzorgen. Ook zijn er diverse workshops en interactieve sessies te volgen waarin de laatste stand van zaken rond zorg, welzijn en onderzoek aan bod zullen komen.

Het event is inmiddels volgeboekt, maar degene die een toegangskaart heeft, kan Leo van Dijk persoonlijk ontmoeten op de informatiemarkt.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *